Joer toernooi DBS
Vandaag werd op het sportpark van DBS in Eindhoven een groot jeugdtoernooi georganiseerd voor de jeugd onder 11 jaar. Dit toernooi, het Joertoernooi, geldt als kwalificatietoernooi voor de zogenaamde BVO (betaald voetbalorganisatie) toernooien.

Naast de organiserende vereniging DBS bestond het deelnemersveld uit o.a. AFC Amsterdam, NEC Nijmegen, Almere City maar zoals gezegd ook onze oranje trots, NWC E1.Onze jongens begonnen sterk met een 2-0 overwinning.Vervolgens werd nog 2x verloren en 2x gelijk gespeeld. Vooral het 1-1 gelijkspel tegen Fortius uit Amsterdam, de uiteindelijk nummer 4, was een grootse prestatie.De supporters genoten even zoveel als de mannen op het veld en lieten overduidelijk van zich horen. Als 4e in de poule eindigend, werd vervolgens gespeeld om de 13e t/m 16e plaats. 

De eerste wedstrijd van de kruisfinales werd gespeeld tegen VFL Giesenkirchen uit Mönchen Gladbach. Uiteindelijk werden de Duitsers met hun eigen wapen verslagen...1 zu 0 in die Letzte Minute.De smaak van de overwinning proefde goed. Ook de volgende wedstrijd tegen Unitas '59 werd met overmacht in 1-0 winst omgezet.  Al met al een goede prestatie op een prachtige dag, mede door het mooie weer en de goede organisatie maar vooral ook door het enthousiasme van de spelers, coaches maar zeker ook de supporters...


Foto's Marte Timmermans