Welkom op de eigen pagina van E7.
(Laatst bijgewerkt op 11 december 2013)


Dit levert de volgende stand op:
#  Team W P
  1  ZSV E4                  7  21
  2  SV Brandevoort E5           8  21
  3  Mierlo Hout E6           8  21
  4  MULO E6                          8 16
  5  SSE E2                          9  15
  6  Bruheze E4                      9  12
7  Mifano E5                       9    9
  8  NWC E7                          8    4
9  Rood Wit'62 E4             7  3
10  HVV Helmond E2              9    0
Stand laatst bijgewerkt op 11 december 2013

NWC E7 - ZSV E4 (3e bekerronde)
De nieuwe koploper in onze competitie kwam vandaag weer op bezoek voor de 3e ronde bekerwedstrijd. In de competitie waren we nog met 0-12 ten onder gegaan maar ons spel was de afgelopen weken constanter en beter verzorgd. Ook nu begonnen we weer goed aan de wedstrijd en was de eerste echte kans voor ons. Het duurde zeker een 10-tal minuten voordat ZSV grip begon te krijgen op ons spel. Het spel golfde heen en weer met kansen aan beide kanten. Een mislukte voorzet van ZSV belandde in het doel en zorgde voor de 0-1. Even later weer een hoge bal en was het 0-2. Dit was tevens de ruststand. Na rust begonnen we weer zoals in het begin van de eerste helft met verzorgd spel en mooie passes. Dit resulteerde uiteindelijk na een minuut of 5 in de tweede helft in de 1-2. Maar het aanvallen had zoveel kracht gekost, en met 1 wisselspeler, moesten we toch snel daarna de 1-3, 1-4 en 1-5 incasseren. We hadden nog een kans op de 2-5 maar die werd door een verdediger van de lijn gehaald. Uiteindelijk werd het 1-7 en moesten we de meerdere erkennen in ZSV E4. Toch 5 wedstrijden gewonnen in een zwaar beker toernooi. Waarbij in ieder geval de bekerwedstrijden het niveau van het team hebben laten zien. Dat dit niet altijd omgezet kan worden in winst is niet zo erg. Hier kunnen we na de winsterstop aan werken.

NWC E7 - Mierlo Hout E6
De koploper op bezoek. Zouden we het goede spel can de afgelopen door kunnen zetten en voor een stunt kunnen zorgen tegen de koploper. We kwamen in ieder geval goed uit de startblokken en gaven Mierlo Hout goed partij. We kregen zelf wat kleine kansjes maar konden er nog geen maken. Door een ongelukkige kopbal belande nog voor rust de bal in egien doel. Dit resulteerde in een 0-1 ruststand. We waren zeker niet de mindere maar we moesten aanvallend wat meer aansluiten in de tweede helft. We kregen nog wat kansen maar ook de tegenstander had zo zijn zinnen gezet op scoren. Het werd uiteindelijk 1-3. Maar we konden terug kijken op weer een wedstrijd waarbij het spel weer verzorgd was.
 

SSE E2 - NWC E7
Vandaag weer een wedstrijd tegen een team wat op papier misschien wat sterker is dan wij zelf. Konden het niveau van vorige week doortrekken? We begonnen de wedstrijd goed waarbij vooral de verdegiging goed stond. De aanval kwam daardoor soms wat mankracht tekort om de aanval af te ronden. SSE kwam 1-0 voor maar snel daarna werd uit een aanval de 1-1 gescoord. Dit was ook de ruststand. Direct na de rust wat we een tweetal kansen om op 1-2 te komen, maar bij 1 uitbraak en uit een corner scoorde SSe de 1-2 en de 1-3. We waren in de aanval gevaarlijker dan SSE wat uiteindelijk resulteerde in de 2-3. Helaas was er niet voldoende tijd om nog de gelijkmaker te scoren. Al met al toch een wedstrijd waar met een goed gevoel op terug gekeken kan worden. Op naar de volgende wedstrijd.

NWC E7 - Mulo E6
Opnieuw een zware wedstrijd tegen een tegenstander die met 5 teams samen 12 punten hebben en op een gedeelde 2e plaats staan.
Het begin was deze keer beter dan in voorgaande wedstrijden. Vanaf het begin werd er gestreden om de bal ondanks dat we wel onder druk stonden. Dit resulteerde in de 0-1 na ongeveer 10 minuten spelen. Langzamerhand begonnen wat meer grip op het spel te krijgen en scoorden we kort daarna de 1-1. Dit was tevens de ruststand. Halver wege de tweede helft scoorde de tegenstander de 1-2. In een goede tegenaanval werd de 2-2 gescoord. In bijna de laatste minuut kregen we een kans op de 3-2 maar helaas werd deze niet verzilverd. De 2-2 was een terechte uitslag waarbij we weer eens loon naar werken kregen.

NWC E7 - Mifano E5
Vandaag stond de wedstrijd tegen de hekkesluiter op het programma. Op papier zou je zeggen een makkie. Misschien was dat wel een reden waarom er vandaag weinig lijn in het spel te herkennen was. De eerste 15 minuten waren niet om aan te zien. We kwamen van een 0-3 achterstand terug tot 2-3, maar dat was het spannendste moment van de wedstrijd. Daarna werd het 2-5 en uit een vrije trap werd nog 3-5 gescoord wad de einduitslag was. Mifano was in ieder geval blij met hun eerste overwinning van het seizoen.
We blijven al weken op de 7e plek staan, maar het gaat met de teams bovens ons wordt steeds groter.

NWC E7 - ZSV E4
Vandaag de wedstrijd tegen het nog ongeslagen ZSV E4. WE hadden al gehoord dat het een fysiek sterke ploeg was. We hadden dan ook weinig in te brengen tegen ZSV en waren zoals gewoonlijk de eerste 10 minuten nog niet in ons spel. Binnen de minuut viel al de 0-1. Het was een golf van aanvallen van ZSV waar wij zelf weinig tegenover konden zetten. Met rust was het dan al 0-5 en met 2 kansjes voor ons zelf. Na rust was het spel hetzelfde maar we kwamen we iets vaker uit. Maar daardoor was het gaat tussen het middenveld en aanval met de verdeging erg groot. Hierdoor werd regelmatig uit de afgeslagen aanval een tegenaanval opgezet door ZSV en stonden met 2 a 3 mensen te verdedigen tegen 4-6 aanvallers van ZSV. Uiteindelijk werd de wedstrijd met 0-12 verloren.

ZSV E5 - NWC E7 (2e bekerronde)
Na onze goede prestatie tijdens het zwaluwtoernooi in Someren-Eind hadden we ons gekwalificeerd voor de 2e bekerronde. Vandaag was daarvoor de tegenstander ZSV E5. Op papier misschien een makkelijke tegenstander, maar uiteindelijk moet de wedstrijd dan nog wel gewonnen worden. Zoals gewoonlijk duurde het een minuut of 5 voordat we ons eigen spel op de mat konden leggen. Dit resulteerde dan ook snel in een 2-0 voorsprong. De tegenstander kwam er aanvallend ook regelmatig uit en wist dan ook te scoren door onoplettendheid in de verdediging. Vlak voor rust werd de 3-1 nog gescoord. Na de rust was er van de tegenstander niet veel meer over. We scoorden er rustig op los en maakten nog 7 goals. Ook de tegenstander scoorde nog een keer wat resulteerde in een 3-10 overwinning. Goed gedaan jongens op naar de volgende ronde.

We hebben een aantal weken niet gespeeld in de competitie terwijl onze tegenstanders dat wel deden.

NWC E7 - SV Brandevoort E5Vandaag stond een wedstrijd op het programma tegen een concurrent. Evenveel wedstrijden gespeeld en evenveel punten. In de eerste 10 minuten kwam er weinig terecht van ons eigen spel en werd de verdediging flink onder druk gezet. Dit resulteerde in een 0-4 achterstand. Vlak voor rust konden we via een uitbraak en goed samenspel tussen Luca en Sander V nog een tegentreffer scoren. In de tweede helft konden we wat meer tegenstand bieden en ook wat eigen kansen creeeren. Echter werd er alleen nog 5 keer gescoord door de tegenstander en stond na 2x25 minuten er 1-9 op het scorebord. Ondanks het harde en goede trainen van de afgelopen week kwam dit niet terug in het spel van vandaag. Volgende keer meer succes. 

Nieuwe indeling
Deze week werd door de KNVB een aantal aanpassingen in onze klasse doorgevoerd. Het zwakke SV someren E5 en Rood Wit 67 E6 werden naar lagere klasses geplaatst en Rood Wit 67 E4 kwam van een hogere klasse. Dit bekende dat we zakten van de 4e naar de 7e plek omdat we de punten die we behaald hadden tegen Someren, net als alle andere teams, moesten inleveren.

HVV Helmond E2 - NWC E7
Na een moeilijke start in de competitie tegen Bruheze E4 waar met 4-0 werd verloren begint het team nu zijn draai te vinden. Thuis werd vervolgens met 12-1 van Someren E5 gewonnen en afgelopen zaterdag was het HVV Helmond E2 die het onderspit moest delven door met 6-1 te verliezen van onze jongens.