zittend: Jesper, Wessel, Niels en Pim
staand: León, Sean, Tom, Juul, Dominiek, Tijn, Carst en Etienne.

Het email adres van juul Sprenkels is juulsprenkels@gmail.com
Zijn telefoonnummer is  06-12023093Dinsdag 26 april 2011
Het is ons gelukt!!!!
26 April zou het dan moeten gebeuren. We moesten vandaag van Mulo winnen om de eerste plek te behouden.
Voordat de wedstrijd begon werden we nog eens op het feit gedrukt dat we in de najaars competitie flink van Mulo hadden verloren, maar toch….we zouden ervoor gaan.
We wisten toen nog niet dat we achter zouden komen staan met 0-2, dat er tijdens de wedstrijd veel blessures zouden zijn, dat we 2 ballen kwijtraakten doordat ze in een smerige sloot vielen, dat we een penalty zouden krijgen, dat we veel heel veel kansen zouden krijgen die we niet benutten en het belangrijkste………dat we uiteindelijk met 3-2 zouden winnen
Met opgeheven hoofd gingen we het veld op. Niels die geblesseerd was had ook de voetbalkleren aangetrokken en zou wanneer we een mooie voorsprong zouden hebben de laatste minuten mee kunnen spelen. Matthijs was er ook bij om het gemis van Niels op te vangen.
Aan de zijlijn stonden de vele supporters om ons toe te juichen. De gemiddelde leeftijd van de toeschouwers was hoog, want vele opa’s en oma’s waren tevoorschijn getoverd om hun kleinkinderen de juiste instructies te geven.
Al snel na de aftrap werd een schot op de goal door Mulo benut en kwamen we met 0-1 achter te staan. De gehele eerste helft was het een en al spanning en zagen we de ene na de andere bal naast  de goal of in de handen van de keeper van Mulo belanden.  Pim,  Dominiek, Tijn, Matthijs ….allemaal hadden ze kansen, maar het lukte gewoon niet. Ook Mulo kreeg verschillende kansen, maar Carst, Tom, Jesper, Sean  en keeper Wessel konden de  0-1 vasthouden.
Vol goede moed begonnen we aan de 2e helft. Weer mooie kansen voor ons, maar die tellen niet. Wel telde het 2e doelpunt van Mulo en we zagen de achterstand naar 0-2 oplopen.
En toen gebeurde het…….opa’s begonnen met de wandelstokken te zwaaien, oma’s kwamen van de rollators af en vaders, moeders, zusjes en broertjes schreeuwden onze jongens  toe…..met als gevolg een doelpunt door Dominiek 1-2 en vervolgens een doelpunt door Matthijs 2-2.
Etienne die de wedstrijd geweldig floot had het heel druk met het bijhouden van de blessuretijd. Zou het nu dus weer zo zijn dat,  “onze jongens” vanuit een achterstand de wedstrijd zouden gaan winnen? Ze speelden het laatste kwartier de sterren van de hemel met als gevolg dat in de laatste minuut het winnende doelpunt door Tijn gemaakt werd.
Nog 1 keer de bal op de stip en toen het verlossende fluitsignaal van Etienne. Het was een groot feest. Voor ons dan wel te verstaan, want voor Mulo was dit natuurlijk minder leuk. De champagne vloeide rijkelijk.
We kunnen terug kijken op een mooi seizoen. In de kantine worden onze jongens met de klanken van We are the Champions  toegejuicht en wordt de wedstrijd nog “even” geëvalueerd. Als beloning kregen de jongens alvast een mooi t- shirt met een foto erop.
Carst, Niels, Tijn, Pim, Jesper, Wessel, Sean, Tom, Dominique en Matthijs harstikke bedankt dat wij ( de ouders) de dag na de wedstrijd op ons werk lekker konden opscheppen dat onze zonen kampioenen waren geworden.
Etienne, Juul en Leon natuurlijk ook bedankt voor jullie geweldige inzet.
 
Mario en Wessel 


Wedstrijdverslag van zaterdag 23 april 2011.

ZSV E4 - NWC E6  10.30 uur te Zeilberg (Deurne)

Afwezig: Tijn ( vakantie )

                Niels ( geblesseerd )

Reserves: Teun

                   Mathijs

In het begin was de wedstrijd erg stroef en moeizaam.

Een schot van Mathijs; net langs en een schot van Teun; via een speler van ZSV net over,

waren de enigste 2 kansen in de eerste 5 minuten.

Na 7 minuten was een eindelijk raak door een afstandschot van Teun; 0-1.

 Door een verdedigingsfout van ondergetekende maakte de ZSV spits via een gelukkig

lobje de 1-1.

NWC werd wakker en dat resulteerde in een afstandschot van Teun die in de rebound

raak geschoten werd door Mathijs; 1-2.

We werden sterker en sterker maar slecht met de afwerking, misschien te nerveus.

Mathijs via de keeper op de paal en Carst hoog over.

In de 20e minuut was het eindelijk weer raak voor ons.

Een paas van Carst op Teun en die weer op Pim die hem netjes intikte; 1-3. 

Het was nog 1 minuut te spelen voor de rust en dat hebben ze in Zeilberg geweten.

Dominiek op Teun; 1-4.

Teun pakt de bal af; 1-5.

Teun pakt de bal weer af; 1-6.

De notulist kon het even niet bijhouden, zo snel ging het.

De spelers hadden niet alleen even rust nodig.

Na de rust gingen we gewoon verder met doelpunten maken.

In de eerste maakte Mathijs na een rebound de 1-7.

Daarna een schot van Dominiek die de keeper los liet en Mathijs tikt hem binnen; 1-8.

ZSV liet hun hoofd hangen en dat resulteerde in vele doelkansen.

Carst kreeg 2 kansen maar na een weekje hersenschudding wist hij nog niet waar de goal

stond en schoot 2 keer langs.

ZSV kreeg nog 1 kans en die werd schitterend uit de kruising gedoken door onze

minst gepasseerde keeper Wessel.

 Door een paar snelle aanvallen van ons werd de stand nog hoger.

Pim maakte de 1-9.

Carst zag het weer helemaal zitten en maakte de 1-10.

Er werd toen meteen door de jongens geroepen: FRIETJES.

Een mooie aanval van Tom, Pim die door Teun ( zijn 5e ) werd ingetikt; 1-11.

Mathijs maakte nog de 1-12, Dominiek door een fout van de keeper 1-13 en als

laatste maakte Pim met samenspel van Teun de eindstand 1-14.

 Een prima resultaat jongens en een gemotiveerde uitslag voor de allerbelangrijkste

wedstrijd van het seizoen die gespeeld gaat worden op dinsdag 26 april thuis tegen

MULO E6.

 

Dit moet onze kampioenschapswedstrijd worden.

Bij een overwinning zijn we kampioen.

 

 VEEL SUCCES JONGENS  JULLIE KUNNEN HET.

Jesper en Twan

 

 

16 april 2011 Mierlo-Hout E6 - NWC E6

9.30 uur verzamelen op ’t Root.

Als iedereen er is vertrekken we naar Mierlo-hout.

Een dag eerder hebben we te horen gekregen dat onze verdediger Carst een ongeluk heeft gehad en kan niet voetballen. Die ligt met een zware hersenschudding op bed. Als hij opstaat ziet hij alles draaien en het is maar de vraag of het nog ooit goed komt. Ik denk het wel Carst kennende die vecht zich overal doorheen. Maar daarom juist.

Carst is onze rots in de branding die er voor een groot deel aan heeft bijgedragen dat we erg weinig tegendoelpunten hebben.

Tot nu toe tenminste.

De leiders zijn na het horen van de gebeurtenis direct op zoek gegaan naar een volwaardige vervanger.

Waar vindt je op zo’n korte termijn zo iemand?

Het zal je maar gebeuren een super goed seizoen tot nu toe, en dan naar het einde van de competitie door 2 geblesseerden, want ook onze Niels had tijdens een extra training bij zijn neefje een blessure opgelopen aan zijn knie. Die loopt nog zeker 3 weken met flink wat hechtingen rond. Met hechtingen kan zelfs Niels niet voetballen. Hij zou het wel willen maar de dokter had het verboden.

We zouden dus en een aanvaller maar ook een verdediger moeten missen met nog extra, we hebben dan geen wissel spelers.

Een half uur voor vertrek komt er toch een positief bericht. Dennis Baltussen kan met ons mee om ons team te versterken.

Dennis kennen we wel maar hoe zal dat uitpakken. Voor het eerst in ons team. Een team wat al een heel seizoen op elkaar is ingespeeld. Jongens die elkaar blindelings weten te vinden. Elkaar aanvoelen in de verdediging en onze aanvallers feilloos weten te vinden om tot scoren te komen.

We hebben geen andere oplossing, het enige wat we kunnen doen is onze jongens motiveren en aansporen om te voetballen zoals ze nog nooit gevoetbald hebben.

Al snel mogen we het veld op. De spanning is op alle gezichten te lezen. Het gaat gelijk op de verdediging heeft het zwaar zonder Carst. Jesper organiseert zijn vleugelverdedigers Sean en Tom zoals het moet. Dennis is nog  niet helemaal gewend in zijn nieuwe team. Onze aanvallers moeten regelmatig terug komen om ze te helpen. Aan beide kanten komen kansen. Na ongeveer 10 minuten scoort Mierlo-hout 1-0. Even is er een teleurstelling. Snel weten we ons te herstellen alsof het tegendoelpunt ze nog feller heeft gemaakt. Uit onze eerste corner ontstaat een geweldige kans maar wordt helaas niet benut. Dat is het moment dat ze zien dat er gewonnen kan worden.

De kansen stapelen zich op en na 20 minuten weet Pim er 1-1 van te maken. Dit doelpunt heeft ons helemaal vleugels gegeven. De verdediging staat als een blok onder leiding van Jesper met de werkpaarden Dennis, Sean en Tom zijn we nagenoeg niet meer te passeren.

Wessel moet nog wel een paar keer ingrijpen maar dat doet hij perfect. Dennis zet zich net als alle andere voor 100% in en groeit in de wedstrijd.

Even later maakt Dominiek er 2-1 van  Tijn komt met 3-1 en Pim weer met 4-1 de laatste voor ons team wordt ingetikt met een erg mooi schot door Tijn en is het 5-1. De concentratie verslapt de vermoeidheid slaat toe. Even wat minder alert en daarmee scoort Mierlo-hout toch nog een keer en komt de eindstand op 5-2.

Na het eindsignaal nog de strafschoppen en dan douchen.

In de kantine wordt er getrakteerd om de overwinning te vieren.

We hebben een zeer goede wedstrijd gespeeld. Dennis heeft ons zeer goed geholpen. De extra man hadden we zeker niet kunnen missen.

Tijdens de wedstrijd in het heetst van de strijd hebben we verschillende keren moeten wisselen door wat lichte blessures.

We moeten nog 2 wedstrijden, kunnen we dit volhouden?

De tijd zal het leren.

Tot volgende week gr, Leon en Tijn.

 

 

Zaterdag 9 april 2011 :  NWC E6 – Neerkandia E6

Leon had in de aankondigingsmail voor deze wedstrijd ons al behoorlijk opgewarmd met zijn peptalk.

De jongens wilden hierdoor Neerkandia wel eens een poepje laten ruiken.

Neerkandia mocht aftrappen en waren al meteen gevaarlijk voor onze goal. Wessel maakte een prachtige redding. Wessel trapt de bal naar voren. Pim drijft de bal langs de kant op en geeft voor. Niels trapt de bal in. 1-0 in de 1e aanval. Dit kon wel weer eens frites worden. Voor eventjes hielden wij de overhand, maar al gauw ging het gelijk op. Plotseling kwam Dominiek vrij naar goal, maar de keeper stopte de bal.

We kregen weer meer grip op de wedstrijd. Er werd genoeg op de goal van de tegenstander geschoten, maar de vizieren stonden niet scherp. Stonden ze wel scherp dan was er die grote keeper van hun (Leon had gehoord dat hij net geslaagd was voor zijn bromfietsrijbewijs (grapje)) die wel 3 caramboles achter elkaar er uit hield. Scoren wordt moeilijk, dat werd wel duidelijk.

Een uitbraak van de tegenpartij werd gered door Pim met een terugspeelbal naar Wessel. Netjes komen helpen verdedigen van Pim.

Na dit hachelijk verdedigingsfoutje komt er uit de tegenaanval een 2e goal van Niels. Blijkbaar moeten we bijna een goal tegen krijgen om zelf te scoren.

Vlak daarna maakt Tijn 3-0 na een perfecte assist van Pim. Nog voor de rust hadden we nog 2 goede kansen, maar die brommerrijder hield ze tegen.

Na rust werden de duimschroeven door NWC verder aangedraaid. Kansen kwamen er keer na keer. Ze werden net gemist of hun keeper lag weer eens in de weg.

Plots komt Pim langs de kant prachtig door en speelt zich vrij voor goal, 4-0.

Neerkandia kwam weer meer en meer in de de wedstrijd. Uit een corner maakte zij bijna een goal. Wessel redde met uiterste krachtsinspanning en hield zo zijn doel schoon.

Uit een mooi opgezette aanval vanuit de verdediging met mooi overspel van Sean naar Pim en deze door naar de vrijstaande Dominiek scoort Dominiek de 5-0. Dit is tevens de eindstand.

Dat het in de wedstrijd moeilijk scoren is tegen Neerkandia bleek wel bij de strafschoppenreeks.

Slechts 2 keer werd raak geschoten.

Het deed ons toch weer goed om te zien dat de tegenstander met een illusie armer weer naar huis mochten. Nu maar hopen dat Bruheze ergens nog een puntje laat liggen, dan worden we Kampioen.

Sean en Johan
 

Nog maar één punt naar de koppositie

2 april 2011 : Deurne E8 – NWC E6

Vandaag wordt een mooie dag. De voorspelling is ongeveer 25 graden.
Als we naar Deurne rijden voor onze zevende wedstrijd is het al lekker weer. De jassen hebben we niet nodig en ook de leggings kunnen in de kast.
Op het sportpark van hoofdklasser Deurne is het al goed druk. We hebben voldoende tijd om in te spelen. De tegenstanders zijn ook al druk bezig.
Klokslag half 11 gaat het fluitsignaal voor de aftrap. We gaan vlot van start. Al snel kapt Dominiek enkele tegenstanders uit en plaatst de bal achter de keeper: 0-1. Even later neemt Tom de bal in één keer uit een corner op zijn schoen. Met een verwoestend schot staan we op 0-2. Na een onoplettendheid scoort Deurne tegen.
Een snelle counter loopt via Niels naar Pim naar Dominiek: 1-3. Toch komt Deurne voor rust nog op 2-3.
In de rust luisteren we naar onze trainers. We moeten er een tandje bij zetten. Het moet beter. Dat snappen we zelf ook wel. We spreken af in de tweede helft er fel tegenaan te gaan.

Na de rust hebben Pim en Niels de kans op een goal. Uiteindelijk scoort Pim met een afstandsschot: 2-4. Uit een corner is het weer Pim met de 2-5.
Het begin als een trein te lopen. Via een combinatie van Dominiek-Pim-Tijn, maakt Tijn 2-6.
We vergeten bijna dat Wessel enkele keren een prachtige redding maakt bij een doorgebroken speler van Deurne. Onze verdediging staat als een huis en ook het middenveld zet aan tot stormachtige aanvallen. Dominiek scoort nog twee keer, Pim maakt met een prachtig lopje een doelpunt en ook Tijn scoort nog een keer. Tot slot maakt de beste speler van Deurne 3-10.

“We waren veel feller dan normaal en hadden er meer zin in” , weet Dominiek na afloop te zeggen. “De tweede helft ging veel beter dan de eerste” geeft Wessel zijn mening over de wedstrijd. Tijn sluit af met de woorden “we waren goed bezig”. Dubbele cijfers : dus friet!
Omdat koploper Bruheze gelijk heeft gespeeld vandaag, staan we inmiddels tweede op slecht één punt van de koploper.

 

Pim en Johan

Verslag zaterdag 26 maart 2011 E6 - Rood-Wit '62 E9

 

Echt warm was het niet,maar er moest flink gevoetbald worden, dus ze kregen het wel warm, tegen Rood-Wit.

Jean verdedigde in het begin goed, Pim maakte bijna een goal! Wessel deed super goed zijn best, schopte de bal goed weg.

Carst en Pim vlak bij de goal, en nog niet erin, een goede keeper van de tegenpartij Rood-Wit. Er was genoeg actie voor beide partijen. Er was bijna een goal voor Rood-Wit, spannend hoor! Carst aan de bal, het was hard werken tegen de keeper van de tegenpartij. Dominiek kreeg een vrije trap, helaas geen goal.

Veel kansen, weinig goals. Er was een goede verdediging vanuit Rood-Wit. Pim maakt weer veel snelheid,Jean verdedigde goed, de bal ging over de goal, Wessel had goed verdedigd. Er volgde twee corners voor Rood-Wit. Een vrije trap voor NWC, helaas geen goals. Daar maakte Tijn bijna een goal, helaas niet erin. Het blijft spannend. Keeper van de tegenpartij loopt steeds ver uit de goal en had de bal steeds te pakken. Dan volgt er een goal voor Rood-Wit. De wedstrijd duurde nog drie minuten. Daar bleef het dan ook bij 1-0 voor Rood-Wit. 

Toch had Nwc goed gevoetbald!!!

 

Groet Carst en Gerry.

 

 19 maart E6 - Helmondia E4

Kunnen we de 1e plek veroveren???
Vandaag gaan we weer een poging wagen om die mooie 1e plek te behalen. We hebben het natuurlijk niet helemaal zelf in de hand, want Bruheze moet ook een beetje meewerken en ook eens een wedstrijd verliezen

Vol goede moed en met een stralend zonnetje betreden we het veld. Ons hele team is paraat, dus voldoende wissels om evt. tussendoor op krachten te komen.

In de eerste 5 minuten krijgen we al verschillende mooie kansen, dus het beloofd een mooie wedstrijd te worden. In de 8e minuut stormt Tijn op de goal af, maar helaas….kan het niet afmaken. Ook een mooi afstandschot van Carst belandt niet in het net, doordat deze door de keeper gestopt wordt.

Vervolgens doet Helmondia een poging, maar deze wordt door Wessel gestopt. Doordat daarna  de bal over de voet van Pim heen schampt haalt deze poging ook niet de nul van het scorebord.

Dominiek  die vanuit de wissel het veld op stormt lukt het omdat eindelijk ons eerste doelpunt te scoren. Daarna weer een kans voor Tijn, maar helaas……de bal gaat over het doel.

Vervolgens lukt het Helmondia om de bal in het net te krijgen 1-1.

Maar we laten de moed niet zakken en Tijn maakt ons 2e doelpunt. Daarna Dominiek  de 3e en Tijn vervolgens weer de 4e.

Pim lukt het deze keer niet ( ondanks zijn goed inzet) de bal achter de keeper te krijgen want vervolgens beland de bal op de lat.

Ook Carst maakt een mooie afstandschot, maar deze kan niet afgemaakt worden. Dankzij een goed benutte corner lukt het Helmondia om een doelpunt te maken.

Maar het maakt ons niet bang en Niels zorgt voor 5-2, Dominiek  voor 6-2 en Niels weer voor 7-2, wat ook de einduitslag wordt.

Het is ons weer gelukt om ons doelsaldo te verhogen t.o.v Bruheze, maar die ene verloren wedstrijd hangt als een blok aan ons been.

Een 2e plek……..is natuurlijk trots om op te zijn, maar toch……..

We gaan ( zoals een echte NWC behoort te doen), nog steeds voor die 1e plek.

Wessel en Mario
 

Wedstrijdverslag 12 maart 2011  RKPVV  E2-NWC E6

Afwezig vanwege vakantie: Niels

PVV had 10 minuten voor aanvang van de wedstrijd  nog een scheidsrechter uit bed gebeld.

PVV is mede 2e plaatshouder met diverse andere teams.

We starten erg slap aan de wedstrijd. Dit zal nog wel aan de carnaval liggen.

Maar toch kwam er in de 2e minuut al een kans van Carst die net over schoot.

In de 5e minuut kreeg PVV een corner van waaruit zij een grote kans kregen die op de paal belande. Zo moest ook in de 11e minuut onze keeper Wessel een goede redding doen om in achterstand te raken.

Wessel moest ook daarna weer een goede redding doen toen een speler van PVV alleen op hem af kwam.

Meteen daarna deden wij een snelle aanval maar die belandde op de paal.

In de 20e minuut was het uiteindelijk wel raak door Tijn met een mooi afstandschot. (0-1)

Door een blunder in de verdediging van PVV net voor rust kwam Pim alleen voor de keeper te staan en maakte mooi de 0-2.

In de 2e helft ging NWC weer volop in de aanval. We kregen een corner en die belandde voor de voeten van Pim maar die schoot recht op de keeper.

Kort daarna weer een afstandschot van Pim net langs de goal en een schot van Dominiek voorlangs.

PVV probeerde het nog steeds om terug te komen via een schot in de kruising die Wessel er schitterend uitstompte. Jesper raakte die bal erg ongelukkig zodat de bal richting de doellijn hobbelde, maar door een slijding van Tom werd de bal net voor de doellijn weggehaald.

PVV ging maar door maar Wessel hield het doel leeg.

Het spel ging op en neer en was zeer spannend.

Een schitterend schot van Pim resulteerde in de 0-3.

Op het einde van de wedstrijd kwam er nog een een mooie aanval van Carst, Sean, Tijn

en Pim en de laatst genoemde maakte zijn 3e en voor NWC de 0-4.

Al met al een verdien de overwinning maar wel een beetje geflatteerd.

Door deze overwinning blijven we bovenaan meedraaien.

Ga zo door jongens.

Jesper en Twan
 

26 februari Olympia Boys - E6

We spelen een wedstrijd tegen de e2 van olympiaboys ze staan laatste en wij 5e .

Ik (Tom) en Carst kennen allebei al iemand uit de e2 .

we dachten van we winnen wel met 0-20 ofzo , want hun hadden met 3-0 verloren van Ysselstyn en wij met 10-0 gewonnen van Ysselstyn.

We doen de warming-up op een knollenveld , we maken grapjes van :waarom hebben we onze voetbalschoenen mee genomen ?haha……

We beginnen .We spelen een zwak begin ,maar toch komen we met 0-2 op voorsprong .

De tweede helft begint . dan wordt het 1-2 en 2-2

Dan komen we met 2-3 en 2-4 en dan de 2-5 die Carst schiet en Tijn er met zijn kont intikt

Hun krijgen nog een corner en die zit.

Het wordt dus 3-5 en we staan 2e .goed he?

Groetjes Tom


 

19 februari E6 - Ysselsteijn E2

Wedstrijd met een frietje.

Nadat vorige week de wedstrijd afgelast was begonnen we vandaag met volle moed tegen de Ysselstein E2.

We hadden weer kleedkamer K3, maar hopelijk zou het ons deze keer meer geluk brengen. Ondanks het feit dat we 2 zieken hadden ( Jesper en Sean), gingen we ervoor.

Deze positieve instelling werd al meteen in de 1e minuut beloond; Tijn maakte een doelpunt. Dat beloofde wat. Al wisten we uit ervaring dat het ook totaal om kon slaan.

In de 5e minuut kreeg Ysselstein een kans, maar deze werd door Wessel gestopt.

Vervolgens maakte Dominiek 2-0, Pim 3-0, Tijn 4-0, Pim 5-0 en Tijn 6-0. Dat was een hele mooie 1e helft.

De vader van Pim beloofde vervolgens een frietje bij de score van 10 doelpunten en met dat in ons achterhoofd begonnen we aan de 2e helft.

De 2e helft begon vervolgens met een aantal mooie kansen die we helaas niet konden benutten. Maar dan toch……..Niels maakt 7-0 en vervolgens ook 8-0. Tijn maakt het 9e doelpunt en tenslotte zorgt Tom voor de 10e en was de beloofde patat binnen.

In de laatste minuut hield Carst nog een mooie bal uit de goal zodat we de 0 vast hielden.

Het was een hele mooie wedstrijd en vooral de opbouw van het spel viel de ouders aan de zijlijn op. Hierboven staan dan wel de doelpuntmakers, maar we waren er allemaal over eens dat iedereen de sterren van de hemel gespeeld heeft, want ook op het achterveld werd prima gespeeld en dat levert nu eenmaal geen doelpunten op maar heeft er wel voor gezorgd dat we tegen doelpunt gehad hebben.

Dus we mogen trots op ons zelf zijn.

Wessel & Mario

 

 

 16 april 2011 Mierlo-Hout E6 - NWC E6

WEDSTRIJDVERSLAG NWC E6 – BRUHEZE E5 12 februari

Eindelijk. We mogen weer  voetballen!
Wat heeft het lang geduurd voordat we weer de wei in mogen. Sneeuw, slechte velden, bevroren velden. Het is al februari. Maar vanochtend is onze eerste wedstrijd in de voorjaarscompetitie.
Om 10 uur zijn de spelers en onze trainers op het sportpark. We kleden ons om in kleedkamer K3. Geen meiden van K3 te bekennen.
Trainers Etienne en Jules proberen de wedstrijdbespreking te houden. Tussen het gekakel van ons hoor je ze woorden noemen. “Werken voor elkaar, overspelen, kansen benutten, achterin de ballen weg, uitverdedigen over de zijkanten”. Zij hebben de winterstop in ieder geval wel goed benut en veel gekeken naar de trainers uit de eredivisie. Onze gedachten dwalen af. Voetbalplaatsjes, hyves en de Ipod hebben onze interesse.

We spelen op het hoofdveld. Belangrijk is vandaag de harde wind. Niemand weet dan dat de wind de grote spelbepaler van deze wedstrijd zal zijn!

De start is veelbelovend. Fanatiek gaan we los. Goede combinaties en een verdediging die alle ballen wegtrapt. We krijgen al meteen enkele goede kansen, maar de keeper houdt de ballen goed tegen. Onze tegenstander is niet slecht, zeker niet. Geeft ons prima partij. En krijgt ook enkele kleine kansjes. Diep in de eerste helft is er een prachtige aanval. Domenique plaatst de bal op links naar Tijn. Tijn geeft de bal snel door naar Pim die de aanval met een geplaatst balletje in de linkerhoek afrondt: 1-0.

In de rust krijgen we te horen dat we er een tandje bij moeten zetten. “Denk eraan, we hebben nu wind tegen”, geeft Etienne ons nog mee.

Snel komen we op 2-0. Weer een combinatie aan de linkerkant van het veld met dit keer Niels in de opbouw, Pim die de bal keurig bij Tijn legt en Tijn die zonder aarzelen de bal achter de keeper werkt. We juichen. Wat kan ons nog gebeuren?

Vanaf dat moment doen we er geen tandje bij. Nee, we doen er enkele tandjes af. Bruheze krijgt twee corners en in korte tijd staan we 2-2. Met nog vijf minuten te gaan kan de wedstrijd nog alle kanten op. Winnen en verliezen liggen dicht bij elkaar. We krijgen enkele mooie kansen. Maar helaas.
In de laatste minuut trapt de keeper van Bruheze de bal ver uit. De wind neemt de bal in de lucht mee. Via enkele stuiters rolt de bal, nog even aangetikt door de aanvaller van Bruheze in onze goal. Van 2-0 voor toch met 2-3 verliezen.
We waren beter, hadden de beste kansen en toch helaas zonder punten! Zo hard kan voetbal zijn.
Teleurgesteld nemen we de verplichte strafschoppenserie. Ook hier scoort de tegenstander meer.

Tijdens het douchen, proberen de trainers ons nog wat adviezen mee te geven. Ze beloven ons woensdag een pittige training. Ze zijn zo te zien niet echt tevreden.
Laat ze maar, straks nog een zakje chips of snoepzak scoren en het hele weekend nog voor de boeg. Volgende week een nieuwe wedstrijd, dus nieuwe kansen! Gaan we zeker winnen!

Pim en Johan

 

 

  

 

20 november 2010 NWC E6 - Helmondia E5 

We begonnen met 9 spelers aan de warming up.

De eerste helft van de wedstrijd waren we erg aan elkaar gewaagd.

 In de zesde minuut schoot Dominiek op de lat en kwam terecht op de voet van Tijn die de buitenkant van de paal raakte en de bal achter schoot.

Pas in de 14e minuut werd er, na een sterke aanval door de tegenpartij gescoord.

Direct na de aftrap werd er een goede aanval ingezet door NWC ,die door Niels werd gescoord.

In de 22e minuut scoorde Niels de 2-1 door een goede voorzet met een mooie volley af te ronden

De tweede helft begint net zo rustig als in de eerste, tijdens de 12e minuut wordt er gescoord door Pim

In de 13e minuut word er door Dominiek gescoord.

 Niet lang daarna scoorde Jesper de 5-1, door lopend met de bal vanaf eigen helft op te komen en met afstands schot de bal in de verre hoek te plaatsen.

 Dat was de laatste goal, daarna nog de penalty’s die veel gescoord werden daarna nog handjes geven en lekker douchen.

Groetjes Andre en Carst

 

23 OKTOBER 2010 SOMEREN E6 – NWC E6 

Vandaag speelden we voor de wedstrijd voor de Ricus Verhees beker in Someren.

Dominiek was ziek en Carst was er niet , en Marein mocht mee spelen.

De opstelling was Wessel in het doel ,midden achter Jesper rechts achter Tom ,links achter Marein ,links voor Niels , rechts voor Pim en spits Tijn en Sean in de wissel

Tijn scoorde de 0-1 al snel in de wedstrijd.

Toen wisselden Tom en Sean

Toen scoorde Niels de 0-2 .

En toen scoorde Pim de 0-3 .

En Tom mocht er weer in,in de plaats van Niels ,dus Tom moest voor

Tijn scoorde de 0-4

En TOM de rechts achter die voor mocht de 0-5

Toen kwam de 1-5 en toen de 2-5 en de 3-5

Toen was het het einde van de 1e helft

De 2e helft begon .

Het was lang 3-5 maar Tom mocht weer voor en scoorde de 3-6.

Sean kreeg de bal scoorde de 3-7.

Even daarna scoorde Pim de 3-8 die door veel mensen niet was gezien.

  Tom en Inge
 

16 oktober 2010      Milheezer Boys E2 – NWC E6

 
We waren er allemaal. De wedstrijd zou een echt spannende wedstrijd worden. Want Milheeze stond net boven ons.

In het begin waren wij beter dan Milheeze. We kwamen dan ook na 10 minuten met 0-1 voor te staan door een goal van onze topscoorder Pim.

Na deze goal ging het gelijk op. We begonnen wat rommeliger te verdedigen en kregen dan ook enkele minuten later een goal tegen, 1-1.

We bleven onder druk van de tegenstander. Tegen het eind van de 1e helft kwamen we weer terug.

Een mooi schot van Carst werd door de keeper van Milheeze mooi gestopt. Vlak voor rust kreeg Dominiek een grote kans na een voorzet van Tijn. Helaas net langs.

We gingen rusten met de stand van 1-1.

 

Na rust kwam Milheeze meer bij onze goal dan wij bij die van hun. Tijdens het verdedigen schoot Sean per ongeluk de bal keihard in het gezicht een van speler van Milheeze. Hij heeft netjes gevraagd hoe het met hem ging en sorry gezegd. Zo hoort dat!

Wessel maakte enkele mooie reddingen, maar kon toch niet alles tegenhouden. Het werd na zo’n 40 minuten spelen 2-1 voor Milheeze.

Beetje bij beetje kwamen we vaker bij hun goal. In de 45e minuut maakte Niels uit een hoekschop gelijk, 2-2.

Nog 5 minuutjes en we hebben 1 punt bij Milheeze weggehaald. De droom was kort. 2 minuten later scoorde Milheeze 3-2 via de paal. Er was niet genoeg tijd meer om nog een goal te maken.

Jammer, net verloren.

 

Bij de penalties hebben wij er meer gemaakt dan zij. Het begon het te regenen, snel handjes geven en douchen.

De volgende wedstrijd gaan we winnen.

 

 Sean & Johan Broekman

 

  

 

 

 

9 oktober 2010  NWC E6 - SPV E2

 

Iedereen is vandaag aanwezig.

We speelden op het hoofdveld.

 

In het begin van de wedstrijd zijn we technisch beter en zo maakte Dominiek na 4 minuten de 1-0.

SPV maakte na 7 minuten de gelijkmaker 1-1.

 

We speelden daarna erg goed samen voorin en door doelpunten van Pim 2x en weer Dominiek kwamen we met 4-1

voor te staan. Tijdens die tijd maakte onze keeper Wessel een paar zeer goede reddingen, maar hij kon niet

voorkomen dat SPV voor rust terugkwam tot 4-3.

 

De leider zei in de rust dat we beter met onze kansen om moesten gaan want we waren 3x zo beter dan SPV.

 

Na de rust kwam SPV terug door een verdedigings-fout tot 4-4.

Door een mooi doelpunt van Pim en SPV bleef het gelijk opgaan.

Toen Tijn en Niels de 6-5 en 7-5 maakte was de strijd gestreden, ook doordat onze keeper Wessel erg

goed stond te keepen.

 

De vader van Tom riep: als jullie winnen met dubbele cijfers dan krijgen jullie een frietje met frikandel van mij.

 

We deden er natuurlijk nog een schepje bovenop en door doelpunten van Pim, Dominiek en de 5e goal van Pim

in blessuretijd wonnen we de wedstrijd verdiend met 10-5.

 

Het frietje met frikandel smaakte erg lekker na de wedstrijd.

Bedankt namens NWC E6 daarvoor aan het adres van de vader van Tom.

 

Ga zo door jongens.

Jesper en Twan

 

2-10-2010 Rood Wit ’62 E9 – NWC E6

Na de laatste wedstrijd die onze jongens verloren hebben, hebben ze beloofd deze wedstrijd volledige inzet te tonen.

Een extra motivatie was dat we tegen de koploper moesten.

 Dat was duidelijk te zien, het spel zag er goed uit en er werd goed overgespeeld. Na ongeveer 5 minuten kwamen we door Pim op voorsprong,

0-1.          Door een eigen doelpunt kwam Rood Wit op gelijke hoogte, 1-1. Rood Wit maakte 2-1, waarna het toch weer spannend werd. We bleven goed voetballen en er werd goed overgespeeld. Gelukkig maakten we snel de 2-2 door een afstandschot van Niels. Nog voor rust kwamen we op voorsprong door Tijn.

De tegenstander speelde niet slecht, alleen het overspelen bleef achterwegen. Door ons goede spel en inzet liepen we uit tot 2-9 door doelpunten van Carst,Dominique 2x,Pim 2x en Tijn

 Proficiat en op naar de volgende wedstrijd tegen SPV!!!!!!!!!!!

Gr,

Etienne en Niels

  

 

Zaterdag 25 September thuis tegen Lierop E3.

De tweede wedstrijd van het seizoen. Iedereen had de geweldige wedstrijd van de week ervoor nog in het hoofd en we gingen er eigenlijk al vanuit dat we dit ook wel even zouden klaren.

We starten met 8 spelers Sean was geblesseerd en we hadden dus 1 speler om te wisselen.

De start was erg goed met inzet en scherp voetbal van allemaal.

De verdediging samen met Wessel als keeper was heel goed bezig en Lierop kwam er nagenoeg niet aan te pas.

Het middenveld en de aanvallers zorgden voor voldoende kansen en Pim wist er dan ook vrij snel eentje van te benutten. Enige tijd was het dan ook 1 – 0 voor NWC.

Lierop krijgt een van de weinige kansen en uit een corner weten ze de stand op 1 – 1 te brengen.

Het lijkt of ze hieruit kracht halen en de wedstrijd slaat een beetje om in het voordeel van Lierop.

Nog voor de rust weten ze dat voordeel om te zetten in een 2 – 1 voorsprong.

Na de rust vol goede moed aan de tweede helft begonnen met gelijke kansen voor zowel Lierop als NWC.

Lierop weet er dan 3 – 1 van te maken en met dat doelpunt geeft NWC de strijd op. Er wordt nagenoeg niet meer gewerkt en dat heeft als gevolg dat Lierop er nog 2 meer in tikt. De eindstand komt daarmee op 5 – 1 voor Lierop.

Jammer van deze uitslag. Na onze mannen in de kleedruimtes even toegesproken te hebben is er een belofte gemaakt dat ze de volgende wedstrijd tot het einde doorgaan met voetballen en de strijd niet voortijdig opgeven.

We zullen zien komende Zaterdag hebben we een uit-wedstrijd. Wij wensen alle spelers een sportieve revanche op deze wat mindere ervaring.

 

Groeten Leon en Tijn.

 


 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 mijnalbum.nl 

 bekijk de foto op mijnalbum.nl

 

 

 


 

Hoi allemaal!!!!

Onze eerste voetbalwedstrijd van dit seizoen moesten we in Deurne spelen tegen Deurne E6.

Sommige van ons waren een beetje zenuwachtig,want we hadden nog niet samen gevoetbald.

Omdat we 2 afmeldingen hadden, hadden we geen wissel spelers meer.

Toen we in Deurne aankwamen kregen we te horen welke opstelling we moesten spelen.

Wessel in de goal en Carst , Tom en Dominiek achter.

Niels,Tijn en Pim moesten de goals maken.

En dat lukte ook wel want het werd wel 10-1 en we hadden nog zelfs meer kunnen maken.

Maar dat deden we niet.

Tijdens een actie van Wessel raakte Dominiek geblesseerd, zodat hij de wedstrijd niet kon uitspelen. Gelukkig viel het allemaal mee.

Daarna gingen we douchen en in de kantine kregen we een traktatie.

Het was een mooi begin van een nieuw voetbal seizoen.

 

Groetjes Wessel

 

  

 

.