NWC D3

Welkom op de pagina van NWC D3 waar je terecht kunt voor onder andere wedstrijdverslagen en interessante nieuwtjes. We gaan er een leuk en sportief seizoen van maken. Ons team bestaat uit de volgende spelers:


 
Raaf van Baars
 
 

Joris Verberne
Thomas Bardoel
 
Bram Koolen
Cas Krijnen
Rens Berkers
Rene van der Zijl
Wilko Verstegen
Remco Bisschops
 
Koen Baltussen
Bram van Oosterhout
Bas Bakens
Roy Slegers
Willem Toemen
 
Jarno Stappers


Trainers:
Teun Swolfs (06 - 11 10 65 50)
Tim Verberne (0493 - 69 48 20)

Leiders:
John Baltussen (06 - 29 03 31 77)
Toon Verstegen (06 - 33 31 92 61)Trainingen:
De trainingen vinden plaats op dinsdag- en donderdagavond van 18.30 tot 19.30 uur. S.v.p. tijdig aanwezig zijn zodat de trainingstijd optimaal wordt gebruikt.

Als je bent verhinderd, dan tijdig (voor 18.00 uur) afmelden bij een van de trainers, Teun of Tim.Wedstrijden:
De competitiewedstrijden worden op zaterdag gespeeld. De aanvangstijden van de wedstrijden en de vertrektijden worden gepubliceerd op de site van NWC: www.NWC-Asten.nl. Zorg dat je tijdig aanwezig bent. Bij thuiswedstrijden is dat drie kwartier voor aanvang van de wedstrijd.

Als je bent verhinderd dan tijdig, dus uiterlijk op vrijdagavond, doorgeven bij een van de leiders, John of Toon.Gedragscode:
We hebben bij NWC een gedragscode ingevoerd waar eenieder rekening mee moet houden. Dit betekent dat deze van toepassing is voor de spelers, trainers en leiders, maar zeker ook voor de ouders langs de lijn.

In grote lijnen komt het erop neer dat we respect en begrip hebben voor elkaar en voor de tegenstanders. Dat we beslissingen van trainers, leiders en scheidsrechters accepteren, ook al zien we de dingen misschien wel eens anders. Dat we kleedlokalen netjes en schoon achterlaten en ook op het sportpark er geen rommeltje van maken.Stand_  
# Elftal G W GL V P DPV DPT PM
1. Milheezer Boys D1 7 5 2 0 17 34 5
2. Liessel D1 7 5 1 1 16 32 12
3. Deurne D2 7 5 0 2 15 25 6
4. SPV D1 6 4 0 2 12 29 12
5. Mifano D2 6 3 2 1 11 13 9
6. NWC D3 7 3 1 3 10 22 22
7. Mierlo Hout D3 7 3 1 3 10 9 10
8. Someren D3 6 1 3 2 6 10 14
9. Bruheze D2 6 1 1 4 4 12 30
10. Boekel Sport D5 3 1 0 2 3 9 11
11. MULO D2 7 1 0 6 3 10 50
12. SC Helmondia D2 7 0 1 6 1 8 32
De wedstrijden


Zaterdag 8 november

NWC D3 - Milheezer Boys D1   1 - 4                                              

Koploper maakt in de tweede helft het verschil.

Met een stralende zon en een lekkere temperatuur werd de wedstrijd tegen de koploper Milheezer Boys D1 gespeeld. Na een goede warming-up en instructie door de leiders werd de wedstrijd begonnen.

Zowel de spelers van NWC als Milheeze begonnen lekker fel aan de wedstrijd waardoor een wedstrijd met veel duels en strijd ontstond. Bij vlagen werd er door beide teams goed gecombineerd, zonder dat er echte kansen voor het doel waren. Door de goede instelling en positiespel van de spelers van NWC was er in de eerste helft nauwelijks sprake van ening krachtsverschil met de koploper. Hierdoor werd er in de eerste helft niet gescoord.

In de tweede helft nam Milheeze het initiatief echter goed in handen. Onder leiding van een uitstekende laatste man en sterke diepe spits werden de spelers van NWC meer en meer in de verdediging gedrukt. Het was duidelijk dan een aantal spelers van Milheeze fysiek sterker waren en hiermee wisten zij het verschil te maken.

Uit een corner van Milheeze viel de bal precies voor de voeren van een van hun spelers die de bal knap in het dak van het doel binnenschoot. Dit was een tik voor NWC en binnen een kwartier liep Milheezer Boys via hun fysiek sterke en snelle voorhoudespelers snel uit naar een 4 - 0 voorsprong.

Toch bleven onze spelers keihard werken voor in ieder geval een eretreffer, en deze inzet werd beloond. In de laatste minuut werd Jarno met een diepe bal vrijgespeeld voor de keeper en hij maakte het rustig af, 1 - 4.

Een terchte overwinning voor Milheezer Boys, die daarmee op titelkoers blijven. Maar de verschillen in de top zijn niet groot, dus er is nog niets beslist. Wij feliciteren de spelers en begeleiders van Milheezer Boys met de overwinning.  
Zaterdag 1 november

Mifano D2 - NWC D3  5 - 1                                                          

Zwakke eerste helft is fataal.

Door blessures en ziekte misten we een aantal spelers, maar we konden toch met 12 spelers naar Mierlo afreizen voor de zware uitwedstrijd tegen Mifano. Mifano is gaandeweg het seizoen steeds beter gaan voetballen. En dat hebben we geweten.

In de eerste helft werden de spelers van NWC door een heel beweeglijk en goed combinerend Mifano volledig weggespeeld. De spelers van Mifano waren duidelijk veel scherper aan de wedstrijd begonnen en kregen door goed voetbal de nodige kansen. Vooral de diepe ballen tussen onze verdediging en keeper leidden constant tot gevaarlijke situaties voor het doel van NWC. Uit deze kansen wisten de voorhoedespelers van Mifano in de eerste helft maar liefst 4 keer te scoren.

In de rust werd de opstelling door de leiders aangepast en spraken zij met de spelers af dat de tweede helft een wedstrijd op zich was. Een wedstrijd die toch weer met een 0 - 0 stand begon.
In de inmiddels stromende regen pikten de spelers van NWC dit goed op. De strijd was nu veel evenwichtiger en ook NWC kwam tot kansen.
Uit een vrije trap schoot Cas rechtstreeks op doel. Door een woud van spelers zag de keeper de bal niet goed aankomen waardoor deze in de hoek binnen zeilde. De eretreffer was in ieder geval gemaakt.
Ook de spelers van Mifano lieten zich niet uit het veld slaan en wisten ook nog te scoren waarmee de eindstand van 5 - 1 was bereikt.

Proficiat voor de spelers en begeleiders van Mifano, vooral op basis van een schitterende eerste helft een meer dan verdiende overwinning.
Toch kijken wij tevreden terug op de tweede helft waarin de spelers van NWC zich heel goed herstelden van de kansloze eerste helft.

Het herstel van de blessure van Rens (gebroken arm) valt erg tegen. Dit is vooral voor Rens een grote tegenvaller. Daarom wensen we hem met z'n allen beterschap en hopen we hem zo snel mogelijk weer terug te zien in het team. 
Zaterdag 25 oktober

NWC D3 - Someren D3   1 - 1                                                          

Verdiende puntendeling op basis van uitstekende wedstrijdmentaliteit.

Voor de Ricus Verhees beker verloren we een aantal weken geleden nog kansloos in Someren met 7 -2. Mogelijk dat de spelers van Someren hierdoor dachten dat zij ook deze wedstrijd de punten mee naar huis zouden nemen. 

Dat was echter niet het geval. Dit ondanks de afwezigheid van onze keeper Raaf, die bij de D2 speelde, en de afwezigheid van Rens door een blessure. Mark, de keepr van D4, toonde zich echter een zeer goede vervanger van Raaf.
Vanaf het eerste fluitsignaal tot aan het einde van de wedstrijd speelden de spelers van NWC D3 met een enorme inzet en wedstrijdmentaliteit voor een goed resultaat. Hierdoor ontstond er een spannende wedstrijd tot de laatste minuut toe.

In de eerste helft begon NWC sterk en werden de meeste duels gewonnen. Hierdoor kwam Someren niet goed in het spel en werd het vertrouwen van de spelers van NWC op een goed resultaat steeds groter.
Dit leidde in de 18e minuut tot een 1 - 0 voorsprong. Op een slimme steekpas tussen de verdediging en keeper reageerde Bas heel alert en tikte hij de bal beheerst langs de keeper in de hoek.
Pas aan het einde van de eerste helft had Someren de eerste grote kans, maar belandde de bal via de vingertoppen van Mark tegen de paal.


In de tweede helft werd de druk van Someren steeds groter en kregen zij ook een aantal goede kansen. Maar steeds stond er een speler of de keeper van NWC op de goede plaats, en was het geluk aan onze zijde toen uit een aanval van Someren opnieuw de paal werd geraakt. Hierdoor bleef de 1 - 0 lang op het scorebord staan. Vooral door de tomeloze inzet en strijd bleven de spelers van NWC toch op de been.
Dit tot de 2e en laatste minuut van de blessuretijd. Een afgeslagen corner werd door een speler van Someren weer ingespeeld in het strafschopgebied. Een vrijstaande speler van Someren wist hiermee wel raad en alsnog de gelijkmaker te scoren

Op basis van de kansen en het veldspel zeker een verdiend gelijkspel voor Someren, dat vooral in de tweede het beste van het spel had. Maar op basis van de strijd ook zeker een verdiende puntendeling voor de spelers van NWC D3. Met dank aan Mark voor het uitstekende keeperswerk en de comlimenten voor het hele team.
Zaterdag 4 oktober

Deurne D2 - NWC D3    4 - 0                             

Kansloze nederlaag tegen sterk Deurne.

Voor de vijfde wedstrijd van het seizoen tegen Deurne stond er het nodige op het spel. In verband met de viering van werelddierendag zou een overwinning met een frietje beloond worden.
Dit bleek echter geen goede motivatie voor de eerste helft. De spelers van Deurne begonnen gretig en fel aan de wedstrijd. Onze spelers hadden hierop geen antwoord waardoor bijna alle duels verloren gingen. Vanaf het beginsignaal werden we door Deurne onder druk gezet en met goede combinaties en veldspel wisten zij de nodige kansen af te dwingen.
Dit resulteerde al binnen een paar minuten in een 1 - 0 voorsprong. Gedurende de gehele eerste helft kregen we geen poot aan de grond en bouwde Deurne de voorsprong uit naar een 3 - 0 ruststand.
In de tweede helft was de wedstrijd meer in evenwicht en verdienen de spelers van NWC toch een copmpliment dat ze het er niet bij lieten zitten en met veel inzet een beter resultaat probeerde te bereiken. Dit leverde welliswaar de nodige corners op, maar slechts een echte kans op een doelpunt.
Omdat ook Deurne minder wist af te dwingen dan in de eerste helft wisten ook zij nog maar 1 keer te scoren waardoor de wedstrijd in een 4 -0 nederlaag eindigde.
Proficiat voor de spelers van Deurne met deze dik verdiende overwinning, ze waren ons op alle fronten de baas. 
Door de nederlaag liepen onze spelers een frietje mis, maar vooral op basis van de inzet in de tweede helft kon een traktatie op een zakje chips er toch nog wel van af.Zaterdag 27 september

NWC D3 - Mulo D2    6 - 3                           

Goede teamprestatie is basis voor opnieuw 3 punten.

Opnieuw een wedstrijd tegen een Helmondse vereniging. Ditmaal was de start van NWC D3 subliem. Al in de eerste minuut begon Jarno aan een indrukwekkende solo die hij afronde met een bekeken schot in de hoek. En het goede spel werd gedurende de gehele eerste helft voortgezet. Met goed combinatiespel werd Mulo voortdurend in de eigen helft teruggedrongen en kwam NWC verdiend op een 3 - 0 voorsprong. De spelers van NWC D3 wisten bijna alle duels te winnen en daarmee lijkt voetbal ineens heel gemakkelijk. Pas tegen het rustsignaal hadden de spelers van Mulo hun eerste kans en moest de paal voor NWC redding brengen.
In de tweede helft zakte het spelpeil. Door een aantal positiewisselingen bij NWC kwam Mulo beter in de wedstrijd, werden er steeds meer duels door de spelers van Mulo gewonnen en werd het in het verloop van de wedstrijd een gelijkopgaande strijd. Dit resulteerde in 3 goals voor elke ploeg waarmee de 6 - 3 eindstand een feit was. De doelpunten van NWC werden gescoord door Jarno (3x), Roy (2X) en
Bas (1x).
Opnieuw een goede wedstrijd van onze spelers, maar het werd ook duidelijk dat vaste patronen en duelkracht noodzakelijk zijn om het verschil te maken.Zaterdag 20 september

Helmondia D2 - NWC D3    3 - 5

Zwaarbevochten zege!  
                                  

Ondanks een kleine toeristische route door Helmond waren we toch mooi op tijd voor dee wedstrijd tegen Helmondia. Nadat een scheidsrechter en grensrechter waren opgetrommeld kon de wedstrijd onder een stralend zonnetje beginnen.
Het werd een mooie gelijkopgaande wedstrijd waarin de verschillen minimaal waren. Onze spelers van NWC hadden welliswaar bijna voortdurend een veldoverwicht, maar daartegenover stonden de snelle tegenstoten van Helmondia. Al snel in de wedstrijd kwam Helmondia via een goede aanval op een 1 - 0 voorsprong.
Maar de spelers van NWC lieten zich niet uit het veld slaan en wisten de achterstand nog voor rust in een voorsprong om te zetten.
In de tweede helft bleef het een zware wedstrijd met kansen over en weer. Aan het einde stond de 5 - 3 overwinning voor NWC D3 op het bord. Op basis van het veldspel en de kansenverhouding een verdiende overwinning. De doelpunten werden gescoord door Roy (2x), Willem (2x) en Bas (1x). 
Met de complimenten voor de scheidsrechter die de wedstrijd uitstekend leidde en voor de inzet en werklust van alle spelers van NWC D3.
 


Zaterdag 13 september

NWC D3 - Bruheze D2    8 - 1                        

Klinkende overwinning!

Onder een stralend zonnetje speelden we de eerste thuiswedstrijd tegen Bruheze D2. Het werd een onverwacht grote overwinning voor de spelers van NWC.
Na een aarzelend begin namen de spelers van NWC D3 het heft in handen en werd Bruheze met goede combinaties in de verdediging gedrongen. Dit leverde al snel de eerste kansen en doelpunten op.
Dit leidde tot een 5 - 0  ruststand waarbij de 3e goal het hoogtepunt van de wedstrijd was. Jarno krulde de bal uit een afgeslagen corner op prachtige wijze in de uiterste hoek, waar Bas het laatste zetje gaf.

Ook in de tweede helft bleef NWC een stuk sterker en liep de score op tot de 8 - 1 eindstand. De volgende spelers namen de doelpunten voor hun rekening: Bas (4x), Remko (2x), Jarno (1x) en Roy (1x).

Na afloop van de wedstrijd bleek dat Bruheeze slechts 2 spelers in de gelederen had die voor het 2e jaar in de D speelden. De onervarenheid van het team met het spelen op het volledige veld was duidelijk zichtbaar gedurende de wedstrijd, maar dit zullen ze ongetwijfeld gaan verbeteren tijdens het seizoen. Wij wensen ze daarbij veel succes.

Proficiat voor onze jongens van de D3. Ze hebben laten zien dat er veel voetbal in het team zit.
Zaterdag 6 september

SPV D1 - NWC D3    5 - 1                       

Einduitslag geeft vertekend beeld (scorebordjournalistiek)

De indeling in de 2e klasse 202 geeft al aan dat we een zware competitie tegemoet gaan, maar dat is niet erg. Daar leer je veel van en het betekent ook dat we er elke wedstrijd moeten staan.

De wedstrijd in Vlierden maakte dit ook duidelijk. Vooral op het fysieke vlak kwamen we (nog) tekort en daar maakte onze tegenstander knap gebruik van.
In de eerste helft was er sprake van een gelijk opgaande strijd waarbij er nauwelijks kansen werden uitgepseeld. Toch waren er door goed samenspel een aantal mogelijkheden voor NWC en een grote kans die helaas geen doelpunt opleverde. Net voor de rust kwam SPV er snel uit en wist de spits de goed lopende aanval rustig af te ronden.

Gedurende de tweede helft had NWC veel balbezit en werd SPV regelmatig op de eigen helft teruggedrongen. Maar dat spelletje lag de spelers van SPV goed, want uit snelle tegestoten wisten zij de kansen die ontstonden goed te benutten en liepen ze uit naar een 5 - 0 voorsprong.   
Het veldoverwicht van onze spelers leidde tot een handvol corners en mogelijkheden. Uit een goed lopende aanval wisten we in ieder geval de eer te redden. Met een mooi stiftje over de keeper zorgde Jarno voor de dik verdiende eretreffer.

Proficiat voor de spelers van SPV met deze verdiende overwinning, maar het verschil was veel minder groot dan de uitslag aangeeft. De spelers van NWC hebben bij vlagen goed gespeeld maar ook nog het nodige te leren. Inzet en motivatie was er voldoende en dat is een goede basis voor de komende wedstrijden.