Someren/NWC VR1 herstellen zich na off day vorige week

08-10-2017
De vrouwen van Someren/NWC hebben zich goed hersteld na het onnodige verlies vorige week tegen OVV’67. In Didam werd vandaag overtuigend gewonnen met 1-5 van DVC'26, dat voor vandaag nog geen puntverlies hadden geleden en zelfs nog geen tegengoal hadden geïncasseerd.

Someren/NWC begon sterk aan de wedstrijd. Op alle posities werd er goed druk gezet op de tegenstander, waardoor het voetbal voor hun onmogelijk werd gemaakt. In de 8e minuut was het al raak. Janou Bergmans wist Lotte van Mourik te bereiken. Lotte speelde zich perfect vrij en wist de bal onhoudbaar achter de DVC doelvrouw te werken, 0-1. Amper 4 minuten later was het weer raak. In een bomvol strafschop gebied kwam de bal voor de voeten van Someren/NWC aanvoerster Yvonne Swinkels. Zij bedacht zich geen moment en verdubbelde al vroeg in de wedstrijd de score, 0-2. De strijd was er absoluut, maar voetballend was er nog veel winst te halen. In balbezit was het allemaal veel te gehaast en slordig. Daarentegen stond de verdediging als een huis.  Op een momentje na wist Someren/NWC geen kans weg te geven. Met de 0-2 tussenstand gingen we richting de thee. 

Na rust ging Someren/NWC verder waar het mee gestopt was. Storen en druk zetten op de tegenstander. Dit resulteerde in de 2e minuut alweer tot een goal. Kim Bankers wist met hard werk de bal te veroveren en met een bekeken steekbal stond Janou Berkmans vrij voor de keepster. Wederom was de keepster van de thuisploeg kansloos. Janou schoot beheerst de 0-3 binnen. 6 Minuten later was het weer raak. Kim  Bankers speelde de bal bij de cornervlag in, op de ingevallen Sanne van Diepen. Die wist met een voorzet op maat Yvonne Swinkels te bereiken, die de bal richting 2e paal binnen kopte. Ook de 5e goal kwam van de zijkant  door goed voorbereidend werk van Sanne en Kim. Kim nam een korte corner op Sanne, die de bal terugkaatste naar Kim. De voorzet die daarop volgde werd direct op de volley genomen door Lotte Van Mourik. Deze wist de keepster nog te redden; de rebound die daarop volgde van Maxime Scheepers zat er goed in, 0-5. Laatste kwartier verslapte Someren/NWC iets waardoor de thuisploeg toch nog een eretreffer wist te maken. Een lange uittrap van de keepster werd verkeerd ingeschat door de verdediging van Someren/NWC. De vraag was of er een aanvallende overtreding werd gemaakt  maar de scheidsrechter liet doorgaan. De spits van DVC was alert en kwam oog in oog met Someren/NWC keepster Lorena van der Vlugt te staan. De bal werd onhoudbaar binnen geschoven, 1-5. Dit was een meer dan verdiende uitslag. Dit geeft veel vertrouwen en de wil om door te gaan is groot in deze groep. 

Volgende week een thuiswedstrijd. Dan ontvangen de meiden van Someren/ NWC de vrouwen van Nijnsel/TVE reclame. Net als DVC ’26 een promovendus uit de 2e klasse. Maar deze ploeg heeft zich wel weten te versterken met enkele speelsters van RKSV Nuenen die we goed kennen na de laatste jaren hoofdklasse.
We hopen op veel support en zullen er alles aan doen om dezelfde strijd als vandaag op het veld te leggen. Aftrap 12.00 uur  Sportpark de Potacker, Someren 

TOT DAN !!  
Ivo Veltrop