NWC start met Walking Football bij voldoende belangstelling

12-10-2018
Voetbal is heel populair in Nederland en voor veel mensen de belangrijkste bijzaak in het leven. De voetbalsport verbroedert onbekenden, verbindt families, overstijgt generaties en passioneert jong en oud, ongeacht geloofsovertuiging, afkomst of status. Via Walking Football kun je een leven lang van voetbal blijven genieten. Bovendien kun je bewijzen dat je je voetbalstreken nog niet bent verleerd.

Wat is Walking Football?
Het is een nieuwe voetbalvorm voor ouderen, die nog lekker actief bezig willen zijn. Voetbal hoeft niet snel te gaan om mooi te zijn. Dat bewijst deze voetbalvorm waarbij in wandeltempo op een kwart veld gespeeld wordt. Er wordt niet gerend, er mogen geen slidings gemaakt worden en de bal mag niet boven heuphoogte komen.      
Er zijn nog enkele andere regels: er wordt op een klein veld gespeeld, zes tegen zes en zonder keeper. Winnen staat niet voorop bij walking football. Verantwoord bewegen, meedoen, ontmoeten en gezelligheid wel.mannen Ún vrouwen.

Wat zijn de plannen van NWC?
NWC verzorgt de trainingen en begeleiding op onze eigen sportaccommodatie. Trainingen worden gestart met een kopje koffie of thee en afgesloten met een drankje. Zo leren de deelnemers elkaar beter kennen en wordt het gezelligheidsaspect benadrukt.
De trainingen vinden plaats op een nog nader te bepalen doordeweekse morgen.
Bij voldoende belangstelling gaan we voor de winterstop een paar proeftrainingen houden en wordt na de winterstop definitief gestart.

Heb je interesse, geef je zo snel mogelijk op!
Je kunt je vrijblijvend voor het Walking Football aanmelden bij Jan Mennen, Buurtsportcoach van NWC. Graag via mail naar: buurtsportcoach@nwc-asten.nl met vermelding van naam, leeftijd en e-mailadres. Geef ook even aan naar welke dag in de week jouw voorkeur uitgaat. 

Als je denkt dat je voetballoopbaan ten einde is, denk nog even na: Maak een comeback!