Vrouwen Someren/NWC winnen van Bekkersveld en plaatsen zich voor nacompetitie!

15-05-2018
Afgelopen zondag 13 mei stond de thuiswedstrijd tegen het Limburgse Bekkerveld op het programma.
Eerder dit seizoen werd er door Someren/NWC verloren van deze ploeg. Maar ook de koploper Nooit Gedacht en nummer 2, DSE, had punten laten liggen tegen de ploeg uit Heerlen. De meiden waren dus gewaarschuwd en mochten de tegenstander niet onderschatten. 

Met de lichte blessures van aanvoerster Yvonne Swinkels, topscorer Lotte van Mourik en de ervaren Shauny Regli, begon de thuisploeg toch wel wat gehavend aan de wedstrijd. Taak voor andere meiden om op te staan en een goed resultaat te behalen. Verdedigend hadden deze meiden het perfect op orde, maar aanvallend misten we in de eerste helft toch teveel. Beide ploegen wisten in het eerste bedrijf geen kansen te creŽren en zo werd er dus met een 0-0 stand de rust in gegaan.
Smetje op de  eerste helft  was het uitvallen van de goed spelende Laurie van Gennip, die naar verwachting een flinke knie blessure opgelopen heeft. Zij werd enkele minuten voor rust vervangen door Yvonne Swinkels. 

In de rust werden de puntjes op de i gezet en wilden we meer de aanval gaan zoeken. Lotte van Mourik nam de plaats in van Ilse Slegers. 
De thuisploeg begon goed aan de tweede helft en binnen korte tijd werden er verschillende kansen gecreŽerd. Bekkerveld werd steeds meer terug gedrongen door het aanvallend sterke Someren/NWC. Enkele keren was de  thuisploeg heel dichtbij de openingstreffer, maar een vrije trap van Ruth Zegwaard spatte op de lat uiteen en Shauny Regli wist oog in oog met de keepster niet te scoren. In de 77e minuut was het uiteindelijk toch raak. Evi Schellens kwam de zoveelste keer goed door over de rechterflank en wist met een voorzet op maat, de ingevallen Shauny Regli te bereiken. Regli kon vrij inkoppen, maar haar inzet werd uit het doel getikt door de Heerlense doelvrouw. 

Het was Lotte van Mourik die er als de kippen bij was en haar ploeg in de rebound op voorsprong wist te schieten. Een absoluut terechte voorsprong. Someren /NWC bleef aandringen en Bekkerveld kon niet anders dan via de counter en lange ballen te proberen om toch langszij te komen. Maar de verdediging van de thuisploeg stond onder leiding van Ruth Zegwaard als een huis. Nadat de doelvrouw van Someren/NWC,  Iris van Stiphout,  afgelopen donderdag tegen Nooit Gedacht nog de man of the match was, door haar ploeg op de been te houden, zo gunde haar ploeg haar vandaag de rust. Enkele terugspeelballen kreeg ze te verwerken, maar verder bleef het slot op de deur en was de zeer jonge verdediging vandaag niet te passeren. Zo wisten ze samen weer de tweede wedstrijd op rij de 0 te behouden. 

Derde winstpartij op rij en door deze overwinning is Someren/NWC verzekerd van de 3e plaats. Deze plaats op de ranglijst geeft recht om mee te spelen in de nacompetitie voor promotie naar de hoofdklasse. Acht ploegen gaan hierin strijden voor ťťn plek in de hoofdklasse. Een absolute knappe prestatie van onze ploeg!

Volgende week zondag de laatste wedstrijd van de competitie. Dan staat in Arnhem de uitwedstrijd tegen Eldenia op het programma. 

Ivo Veltrop