• Geldrop – NWC heeft op een druilerig sportpark De Kievit de vieze smaak van de uitnederlaag tegen hekkensluiter Rood-Wit weggespoeld met een klinkende 0-3 zege op Braakhuizen. De oranjehemden, met hattrick-hero Chesron Geuns in de hoofdrol, trokken de belangrijke overwinning naar zich toe dankzij een uitstekende tweede helft.

De ploeg van trainer Roel Nabuurs heeft daarmee op tijd de knop omgezet en tapte vanmiddag zichtbaar uit een ander vaatje dan zondag in Veldhoven. In de eerste helft was het spel nog niet zo overtuigend en ging het gelijk op tussen de beide elftallen. Een levendige wedstrijdstart kende enkele prima kansen aan beide zijdes. Namens NWC ging een knal van Chesron Geuns over, Braakhuizen stichtte gevaar via zowel Anthony de Haan (prachtige reflex van doelman Gijs Brüsewitz) als Roy Olislagers (vrij voor doel over geschoten). De opwindende openingsfase werd afgelost door een gezapig verder verloop van het eerste bedrijf, waarin weinig speciaals gebeurde. Braakhuizen en NWC zijn aan elkaar gewaagd op de ranglijst en ook op het veld was er geen duidelijke bovenliggende partij. Met de brilstand gingen beide teams dan ook rusten.

In de tweede helft schakelde NWC wat tandjes bij en werd Braakhuizen teruggedrongen met agressief en verzorgd spel. Direct na de thee zetten de Astenaren aan en de eerste schietkans, voor de nog niet helemaal fitte Jeroen van Deursen, werd ternauwernood gekraakt. Uit de hoekschop van Luuk Castelijns die daarop volgde, werkte Geuns de bal voor de neus van de mistastende goalie Youri van Tilburg binnen: 0-1. Braakhuizen had na rust totaal geen grip meer op de wedstrijd en het stabiele NWC controleerde het duel, gecombineerd met prima veldspel. Er kwamen vele kansen voor de bezoekers, onder meer voor Leon van den Bosch. Zijn inzet, een afvallende bal, ging ver over. Vier minuten later had NWC meer geluk via opnieuw Geuns, die met een tegenstander in zijn rug eerst nog ruzie kreeg met de bal maar al glijdend alsnog de 0-2 in het netje legde. De gastheren gooiden de handdoek in de ring en gunden NWC veel ruimte om de wedstrijd freewheelend uit te spelen. Bijna was het middenvelder Mark Bosch die de derde goal liet aantekenen, maar na een van de vele fraaie aanvallen mikte hij over het Geldropse doel. Een kwartier voor tijd zette Geuns een hattrick op zijn naam door na wat kap- en draaiwerk met zijn linkerbeen binnen te schieten: 0-3. In de slotfase waren er nog voldoende mogelijkheden om een grote uitslag neer te zetten, maar twee kansen voor invaller Teun van Erp en een steenharde poging van Timo Janssen, die voorlangs zeilde, leverden niet nog meer Astense treffers op. Daarover hoefde de equipe van Nabuurs niet te treuren, want de verdiende overwinning kwam geen moment meer in gevaar en dus boekte NWC een uiterst belangrijke, maar zeker ook mooie driepunter op bezoek bij een onmachtig en tam ogend Braakhuizen: 0-3. De oranjehemden doen daarmee goede zaken in het klassement en gaan zich komende week voorbereiden op het thuisduel tegen koploper én kersverse tweede periodewinnaar EFC uit Eersel.

Opstelling NWC
    Gijs Brüsewitz, Niels van Horne, Leon van den Bosch, Martijn Henst, Sander van den Eijnde, Douwe Hurkmans, Mark Bosch, Luuk Castelijns (80’ Aziz Sabbar), Timo Janssen, Jeroen van Deursen (68’ Teun van Erp) en Chesron Geuns (77’ Menno Janssen).

Scoreverloop
    49’   0-1   Chesron Geuns
    70’   0-2   Chesron Geuns
    75’   0-3   Chesron Geuns